Nieuws

Petitie Anne Faber wordt volgende week aangeboden

Een vrouw tekent in Utrecht het condoleanceregister.
De petitie 'Anne Faber dood door schuld rechtssysteem' wordt waarschijnlijk volgende week aangeboden aan de Tweede Kamer. De digitale oproep van een Dordtse moeder van drie kinderen werd in vijf dagen tijd door meer dan 400.000 mensen ondertekend. 40.000 handtekeningen zijn er nodig om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. © ANP
ARNHEM - De petitie 'Anne Faber dood door schuld rechtssysteem' wordt waarschijnlijk volgende week aangeboden aan de Tweede Kamer. De digitale oproep van een Dordtse moeder van drie kinderen werd in vijf dagen tijd door meer dan 400.000 mensen ondertekend. 40.000 handtekeningen zijn er nodig om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen.
De mensen die de petitie steunen, willen dat de wet wordt veranderd zodat zedendelinquenten nooit meer kunnen toeslaan. Ook willen de ondertekenaars een onderzoek naar de psychiatrische kliniek in Den Dolder waar verdachte Michael P. verbleef.

Petitie blijft nog zeker een week open

De initiatiefneemster wil de handtekeningen overhandigen aan premier Mark Rutte, aangezien nog niet bekend is wie de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie wordt. Ze heeft al een bedrijf gevonden dat alles gaat uitprinten. De petitie blijft overigens nog zeker een week openstaan. 
Hoogleraar strafrecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen Henny Sackers reageerde eerder op de petitie door te stellen dat het rechtssysteem niet faalt. 'De dood van Anne is ronduit verschrikkelijk en mij lijkt de eerstverantwoordelijke voor de dood van Anne de vermoedelijke dader Michael P. Daar zit de kern en niet zozeer wat de petitie-indieners het falend rechtssysteem noemen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!