Nieuws

Politie voorkomt confrontatie fans De Graafschap en Go Ahead Eagles

Mei vorig jaar.
De politie heeft vrijdagavond in het centrum van Doetinchem een confrontatie tussen supporters van De Graafschap en Go Ahead Eagles weten te voorkomen. Zondag spelen de voetbalclubs tegen elkaar in Doetinchem. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De politie heeft vrijdagavond in het centrum van Doetinchem een confrontatie tussen supporters van De Graafschap en Go Ahead Eagles weten te voorkomen. Zondag spelen de voetbalclubs tegen elkaar in Doetinchem.
Het vorige duel tussen de clubs werd na afloop ontsierd door vechtpartijen op het veld. In die beladen clash, op 22 mei 2016, sloegen alle stoppen door bij een klein aantal aanhangers van De Graafschap. Die deelden rake klappen uit aan spelers van Go Ahead Eagles toen degradatie naar de Jupiler League een feit was voor de Achterhoekers. 
(de tekst gaat door onder de video)

Confrontatie opzoeken in Doetinchem

Volgens een woordvoerder van de politie waren er aanwijzingen dat een groep van ongeveer 20 supporters uit Deventer de confrontatie zou willen opzoeken in Doetinchem. Er was veel politie in de stad, zegt de woordvoerder: 'We hebben de binnenstad maar blauw geschilderd.'
'We hebben de horeca-gelegenheden in Doetinchem tijdig geïnformeerd over de komst van de supporters. De burgemeester had een noodbevel afgegeven waardoor we bezoekers  in het centrum konden wegsturen', aldus de woordvoerder. De politie wil niet zeggen of ze zaterdagavond opnieuw massaal uitrukt om een confrontatie tussen de supporters te voorkomen.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl