Nieuws

Dollemansrit eindigt in berm; drie aanhoudingen

Drie mannen van 21 zijn donderdagavond aangehouden na een dollemansrit over de A50 en A28. De auto belandde na een politie-achtervolging in de berm. © Jean-Marc Regelink
ARNHEM - Drie mannen van 21 zijn donderdagavond aangehouden na een dollemansrit over de A50 en A28. De auto belandde na een politie-achtervolging in de berm.
Rond 22.30 uur werd de auto door de politie opgemerkt op de A28, de auto reed met abnormale snelheid over de snelweg, negeerde rode kruizen en ging zigzaggend door het verkeer. Uit de systemen van de RDW bleek dat de eigenaar van de auto een bekende is van justitie in het kader van inbraken. Met een snelheid van ongeveer 140 km per uur waar 100 km is toegestaan ging de auto richting Apeldoorn.
Bij de afslag Vaassen/Apeldoorn-Noord nam de bestuurder op het allerlaatste moment de afslag. Aan het einde van de afrit negeerde hij een stopteken en maakte een U-bocht om de snelweg weer op te gaan.
Op de A50 kwam er uit de auto wat rook waarna de auto in de berm belandde. De videoauto reed de auto aan de linkerzijde klem, zodat de bestuurder niet kon ontsnappen. De 21-jarige bestuurder uit Helmond is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De andere bijrijders, een 21-jarige man uit Wijk bij Duurstede had nog een celstraf openstaan en wat de rol van de 21-jarige man uit Velp was, is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!