Nieuws

Taalcafés als paddestoelen uit de grond

Zo heb je er één en zo heb je er amper een jaar later tien. Taalcafés. De Bibliotheek Gelderland Zuid opent de ene na de andere. Wekelijks samen Nederlands praten om zo de taal te oefenen. Met hulp van vrijwilligers uit de buurt aan de hand van een thema. Dat is wat het is. © Omroep Gelderland
BEUNINGEN - Zo heb je er één en zo heb je er amper een jaar later tien. Taalcafés. De Bibliotheek Gelderland Zuid opent de ene na de andere. Wekelijks samen Nederlands praten om zo de taal te oefenen. Met hulp van vrijwilligers uit de buurt aan de hand van een thema. Dat is wat het is.
En het blijkt een gat in de markt. Het begon een klein jaar geleden met één taalcafé in de bibliotheek in Nijmegen. Maar de mensen kwamen ook massaal uit omliggende dorpen op dat taalcafé in Nijmegen af.

Moeilijk

Dus zijn er inmiddels ook taalcafés in bijvoorbeeld Bemmel, Heteren en Zetten. En nu recent ook in Beuningen.
Makkelijk is het niet, dat Nederlands leren spreken als het niet je moedertaal is. Zo'n eerste keer moeten mensen dan toch ook ietwat een drempel over, voor ze zo'n taalcafé binnenstappen. Maar die gêne is snel verdwenen nadat het eerste gesprek op gang is gekomen, zo is de ervaring. Lekker kunnen kletsen is natuurlijk ook gewoon gezellig.
Taalcafes als paddestoelen uit de grond

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!