Nieuws

Oom Anne Faber: 'Het zwartste scenario is uitgekomen'

'Het zwartste scenario is uitgekomen.' Dat zei Hans Faber, de oom van Anne, donderdagavond op een persconferentie in Zeewolde. Daarin werd bekendgemaakt dat het lichaam van Anne Faber donderdag in die plaats is gevonden. © Omroep Gelderland
ARNHEM - 'Het zwartste scenario is uitgekomen.' Dat zei Hans Faber, de oom van Anne, donderdagavond op een persconferentie in Zeewolde. Daarin werd bekendgemaakt dat het lichaam van Anne Faber donderdag in die plaats is gevonden.
'Na dertien dagen slopende onzekerheid is er een einde gekomen', stelt Hans Faber. 'Verdriet en pijn overheersen. Maar we zijn ook dankbaar voor alle steun die we hebben ontvangen', dankt Faber iedereen die mee heeft helpen zoeken.
De oom van Anne tijdens de persconferentie (tekst gaat verder onder de video):
Oom Anne Faber: 'Het zwartste scenario is uitgekomen'

Veel vragen

'We hebben veel vragen, waarom liep P. (de verdachte, red.) vrij rond? Maar we zullen Anne niet terugkrijgen. We vragen de media de nabestaanden met rust te laten', besluit de oom van Anne.
De vrouw van 25, die opgroeide in Arnhem en in Nijmegen studeerde, was sinds vrijdag 29 september spoorloos, nadat ze met haar fiets de deur uit was gegaan. Ze vertrok rond 17.00 uur vanuit haar woonplaats Utrecht. Ze verzond nog WhatsApp-berichten naar haar vriend, maar daarna is niets meer van haar vernomen.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!