Nieuws

Twee mannen aangehouden voor brandstichting Epe

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Epe twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting. Het gaat om een man van 18 zonder vaste woonplaats en een 34-jarige Epenaar. © Omroep Gelderland
EPE - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Epe twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting. Het gaat om een man van 18 zonder vaste woonplaats en een 34-jarige Epenaar.
De mannen zijn rond 04.45 uur aangehouden, ongeveer een uur nadat een chalet aan de Tongerenseweg in vlammen opging. Die brand was vrij snel onder controle, er raakte niemand gewond.
Epe wordt de laatste dagen geteisterd door branden. Daarom was er afgelopen nacht extra politie op de been in het dorp. De politie onderzoekt nog of alle branden zijn aangestoken. Hoe de verdachten in beeld zijn gekomen, wil de politie niet zeggen.
Bekijk de reportage (tekst gaat verder onder de video):
Twee mannen aangehouden voor brandstichting Epe

Bewoners opgelucht

Verslaggever Vera Eisink is in Epe. Inwoners reageren opgelucht op het nieuws dat er verdachten zijn opgepakt. 'Ik ben wel iets gerustgesteld. Maar ik vraag me af waarom je dit doet?' zegt een bewoner. In het dorp gaat het gerucht dat in elk geval een van de mannen in een flat aan de Kapelstraat woont.
'Als je geen huis hebt kan ik mij nog voorstellen dat je iets zoekt om aandacht te trekken, maar als je een huis hebt snap ik het echt niet', besluit de bewoner.

'Hopelijk is dit het einde'

Hans van der Hoeve, de burgemeester van Epe, is zich erg bewust van de impact van de branden op de inwoners van Epe. 'Ik hoop dat er met de aanhoudingen een einde is gekomen aan de serie branden. Inwoners waren erg bezorgd en angstig', zegt hij.
Luister hier het hele gesprek met burgemeester Van der Hoeve terug:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!