Nieuws

Actie voor gedupeerde pluimveehouders Barneveld: op zoek naar boeners

Bij een bijeenkomst voor pluimveehouders in Barneveld is een actie gelanceerd: Boenen bij de boeren. Volgens burgemeester Asje van Dijk hebben gedupeerde pluimveehouders nu hulp nodig bij het verwijderen van fipronil uit de stal. © Omroep Gelderland
BARNEVELD - Bij een bijeenkomst voor pluimveehouders in Barneveld is een actie gelanceerd: Boenen bij de boeren. Volgens burgemeester Asje van Dijk hebben gedupeerde pluimveehouders nu hulp nodig bij het verwijderen van fipronil uit de stal.
Pluimveehouders zijn moegestreden zegt Van Dijk. 'Boenen, boenen en nog eens boenen, daarmee kunnen vrijwilligers boeren steunen.' Aanmelden kan via een speciale website.
Fipronil blijkt lastig te verwijderen en de stallen moeten vaker schoongemaakt worden dan eerder gedacht. De gezondheidsdienst voor dieren adviseert pluimveehouders met soda en waterstofperoxide te werken. Nog steeds worden eieren vernietigd en kippen gedood omdat pluimveehouders het anti-luizenmiddel niet kwijt raken. 
Burgemeester Asje van Dijk: (de tekst gaat verder onder de video)
Actie voor gedupeerde pluimveehouders Barneveld: op zoek naar boeners
De bijeenkomst werd georganiseerd door de Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO), de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) en ook de gemeenten in de Gelderse Vallei.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!