Nieuws

Vernieuwd verzetsmonument Arnhem onthuld

ARNHEM - Het verzetsmonument van Arnhem is opnieuw onthuld. Het oude monument hing altijd aan de achterzijde van concertzaal Musis, maar is nu verplaatst naar de groenstrook achter het provinciehuis aan het Jacob Groenewoudplantsoen. Het kunstwerk dat bestond uit panelen met een wolkenlucht is nu omgebouwd tot kubussen.
Ontwerper en kunstenaar Jouke Hoogland is erg enthousiast over het vernieuwde ontwerp. 'Al spelenderwijs heb ik bedacht om er kubussen van te maken en ik denk dat dit het verzet ook recht aan doet.'
Volgens hem geeft dit een heel ander idee aan het ontwerp. 'Met kubussen en de verspreiding zoals het nu is, laat je zien dat het in beweging is en dat was het verzet ook altijd', legt Hoogland uit.
Voor de rest is er nog een speciale kubus waar het verhaal van het verzet op staat geschreven en een foto van hoe dat er in die tijd uitzag.
Het oude verzetsmonument bij concertzaal Musis.
Het verzetsmonument van Arnhem is opnieuw onthuld. Het oude monument hing altijd aan de achterzijde van concertzaal Musis, maar is nu verplaatst naar de groenstrook achter het provinciehuis aan het Jacob Groenewoudplantsoen. Het kunstwerk dat bestond uit panelen met een wolkenlucht is nu omgebouwd tot kubussen. © Omroep Gelderland
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl