Nieuws

Verkeersbord met Dinxperwick; maar die plaats bestaat toch niet?

Wie Dinxperlo bezoekt, zal daar binnenkort bijzondere plaatsnaamborden tegenkomen. Op de borden staat namelijk 'Dinxperwick'. Het is een verzamelnaam voor de Nederlandse plaats Dinxperlo en de Duitse plaats Suderwick. © Eastview Media / Frank Vinkenvleugel
DINXPERLO - Wie Dinxperlo bezoekt, zal daar binnenkort bijzondere plaatsnaamborden tegenkomen. Op de borden staat namelijk 'Dinxperwick'. Het is een verzamelnaam voor de Nederlandse plaats Dinxperlo en de Duitse plaats Suderwick.
De plaatsen zijn onlosmakelijk verbonden door de landsgrens die midden door de dorpen loopt; de Anholtseweg en en Sporkerstrasse zijn zelfs aan de ene kant Nederlands en aan de andere kant Duits. Daarom was een gezamenlijk plaatsnaambord volgens meerdere dorpsbewoners op zijn plaats, meldt Gelderse Post.

Nederlands blauw met Duits geel

Zo gezegd, zo gedaan: na het jaren met twee losse plaatsnaamborden te hebben moeten doen, is er nu een verkeersbord met daarop de verzamelnaam voor de twee plaatsen: 'Dinxperwick'. De ene helft van het bord is Nederlands 'verkeersblauw' met witte letters, de andere helft Duits 'verkeersgeel' met zwarte letters.
De ondertitel van het bord is 'Grenzeloos Europa Grenzenlos', daarmee willen de dorpsbewoners laten zien dat zij zich inwoners van Europa voelen en sterk met elkaar verbonden zijn ondanks dat ze officieel in verschillende landen wonen.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl