Nieuws

Vrijwilligers stoppen met horlogereparaties

Vrijwilligers van het Repair Café De Berkel in Borculo stoppen met het vervangen van horlogebatterijen en het passend maken van horlogebanden. Er bleken zoveel soorten en maten nodig om dit werk goed uit te kunnen voeren dat deze service eigenlijk onmogelijk is gewotrden. © Pixabay
BORCULO - Vrijwilligers van het Repair Café De Berkel in Borculo stoppen met het vervangen van horlogebatterijen en het passend maken van horlogebanden. Er bleken zoveel soorten en maten nodig om dit werk goed uit te kunnen voeren dat deze service eigenlijk onmogelijk is gewotrden.
De vrijwilligers gaan wel door met het repareren van vele andere apparaten, zoals het weer scherp maken van botte (tuin-)gereedschappen en keukenmessen en het verstellen van kledingstukken.
Repair Café De Berkel is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en is met name bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De reparaties en het verstelwerk zijn gratis. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
De bezoekers kunnen meekijken met de reparatie of tegen een kleine prijs een kop koffie gebruiken in het naastgelegen eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een reductiebon bij de receptie van Repair Café De Berkel.
Plaats en tijd van handeling: woensdag 11 oktober, verder elke tweede woensdag van de maand van 13.00 -17.00 én van 18.30 – 21.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, Borculo.