Nieuws

Nog geen nieuwe sporen van Anne Faber; zoektocht voor vandaag gestaakt

De brandweer, de politie, het Rode Kruis, het leger en de ME. Iedereen heeft vandaag gezocht in de omgeving van de psychiatrische Altrecht Aventurijn-kliniek in Den Dolder. Maar na een dag zoeken zijn er nog geen nieuwe sporen gevonden van de vermiste Anne Faber. © ANP
ARNHEM - De brandweer, de politie, het Rode Kruis, het leger en de ME. Iedereen heeft vandaag gezocht in de omgeving van de psychiatrische Altrecht Aventurijn-kliniek in Den Dolder. Maar na een dag zoeken zijn er nog geen nieuwe sporen gevonden van de vermiste Anne Faber.
'Het is een heel erg bosrijk gebied', vertelt verslaggever Mark van der Wel. 'De verdachte zit vast en het lijkt er op dat hij nog niks heeft losgelaten, want er wordt nog heel erg druk gezocht.' De politie meldt dat er inmiddels 2000 tips zijn binnen gekomen over de vermissing van Anne. 
Er wordt dinsdag niet gezocht op de plek waar de tas en haar fiets zijn gevonden. Waarom dat is wil de politie in het kader van het onderzoek niet zeggen. 'Misschien hebben ze wel aanwijzingen dat daar niets zal liggen, maar de politie houdt de kaken stijf op elkaar', vertelt de verslaggever van RTV Utrecht.  

'Een bijzondere jongen'

De man is opgepakt omdat hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de verdwijning van Anne Faber. Omroep Flevoland vroeg wat voor man de verdachte is. 'Het was een bijzondere jongen, bijzondere gedragingen,' vertelt een inwoner van het dorp. 'Hij was vrij agressief in zijn gedrag. Zijn vriendengroep zocht ook altijd wel bonje. Het was niet een persoon waar ik mee om ging of waar je graag bij in de buurt was.'
Omroep Flevoland praat over de verdachte
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!