Nieuws

Ontucht plegende tandarts krijgt werkstraf

Een 32-jarige tandarts uit Apeldoorn is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden voor het plegen van ontucht met twee patiënten. © Pixabay
APELDOORN - Een 32-jarige tandarts uit Apeldoorn is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden voor het plegen van ontucht met twee patiënten.
Jamrad P. betastte in 2016 twee patiëntes die bij hem op de tandartsstoel in de praktijk in Deventer lagen. Hij raakte de vrouwen bij borsten en billen aan, terwijl daar geen medische noodzaak voor was, aldus de rechtbank. Hij is vrijgesproken van het betasten van een tandartsassistente op een praktijk in het Achterhoekse Halle. 

Lager dan de eis

De straf is lager dan de eis van zes maanden cel. De rechter heeft er bij het bepalen van de straf rekening mee gehouden mee dat het medisch tuchtcollege hem eerder al voor een jaar, waarvan tien maanden voorwaardelijk, geschorst heeft. Ook de negatieve publiciteit over de verdachte en zijn praktijk speelt een rol.
De broer van de tandarts, een orthodontist die ook in de praktijken in Deventer en Halle werkte, wordt eveneens vervolgd voor het betasten van patiënten. Hij zou vier vrouwen ongepast hebben aangeraakt. In zijn zaak kwam het twee weken geleden nog niet tot een eis. Jahid P. gaf toen aan dat er een derde broer betrokken zou zijn bij de ontucht. Die broer moet gehoord worden, waarna een nieuwe datum voor de rechtszaak tegen de orthodontist wordt vastgesteld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!