Nieuws

Grote bomenkap langs Beekseweg begint maandag

De grootschalige bomenkap tussen Zeddam en Beek begint komende maandag. Zo'n 100 bomen langs de Beekseweg zijn in slechte staat, waardoor de veiligheid van de weggebruikers in het geding komt. © REGIO8
ZEDDAM - De grootschalige bomenkap tussen Zeddam en Beek begint komende maandag. Zo'n 100 bomen langs de Beekseweg zijn in slechte staat, waardoor de veiligheid van de weggebruikers in het geding komt.
De kap van de bomen zal tussen maandag 9 en vrijdag 13 oktober plaatsvinden. Tijdens deze periode zal de weg afgesloten zijn voor het doorgaande verkeer. Fietsers kunnen gebruikmaken van het fietspad aan één zijde van de Beekseweg. Nadat de bomen zijn gekapt, zal de provincie van start gaan met werkzaamheden aan het asfalt.
Volgens Natuurmonumenten is het zeer noodzakelijk dat ongeveer 100 bomen worden gekapt. Een groot deel van de bomen verkeert in zeer slechte gezondheid, wat voor gevaar voor de weggebruikers kan zorgen. Na de bomenkap zullen er jonge nieuwe beuken worden aangeplant, zodat er weer een aaneengesloten rechte rij ontstaat.