Nieuws

Centrum Apeldoorn voor even wielerparcours

Van kinderen zonder enige ervaring tot de profs met olympische medailles op zak. Allemaal denderden ze donderdagavond door de Apeldoornse straten als promotie voor het WK baanwielrennen in de stad, komend voorjaar. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Van kinderen zonder enige ervaring tot de profs met olympische medailles op zak. Allemaal denderden ze donderdagavond door de Apeldoornse straten als promotie voor het WK baanwielrennen in de stad, komend voorjaar.
Tussen het winkelend publiek was een parcours gemaakt, al was het natuurlijk niet helemaal te vergelijken met de Apeldoornse baan. 'Dat is hout en dit zijn klinkers en op de baan heb je natuurlijk geen wind', vertelt Matthijs Büchli, prof en in het bezit van een zilveren olympische medaille.
Sprinten door centrum Apeldoorn
Het WK wordt van 28 februari tot en met 4 maart gehouden in Omnisport. Het is de tweede keer voor Apeldoorn; ook in 2011 werd het WK daar verreden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!