Nieuws

Arnhemse jihadverdachten horen straf

De twee Arnhemmers die volgens justitie naar Syrië wilden reizen om zich aan te sluiten bij de jihad, horen deze vrijdag hun straf in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie eiste 42 en 18 maanden cel tegen de twee.
ARNHEM - De twee Arnhemmers die volgens justitie naar Syrië wilden reizen om zich aan te sluiten bij de jihad, horen deze vrijdag hun straf in hoger beroep. Het Openbaar Ministerie eiste 42 en 18 maanden cel tegen de twee.
Sayed H. en Hardi N. zouden tussen januari en november plannen hebben gemaakt om naar Syrië af te reizen en daar deel te nemen aan de jihad. Dat valt onder het voorbereiden van een terroristisch misdrijf.

Celstraffen geëist

De 28-jarige Sayed H. krijgt als het aan het OM ligt 42 maanden cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat is ook de straf waartoe hij eerder door de rechtbank werd veroordeeld.
Tegen Hardi N. (33) is door het OM anderhalf jaar geëist, waarvan vijftien maanden voorwaardelijk. Dat is lager dan waartoe Hardi werd veroordeeld, maar volgens het OM krijgt N. begeleiding en wordt dat proces doorkruist bij een hogere straf.
De rechtszaak dient in Den Haag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!