Nieuws

Capoeira wil voet aan grond krijgen in Achterhoek

De capoeirasport wil voet aan de grond krijgen in de Achterhoek. Daarom werd er woensdag door Capoeira Holland een workshop gegeven voor leerlingen van vrijeschool de Kleine Prins uit Doetinchem. © REGIO8
ULFT - De capoeirasport wil voet aan de grond krijgen in de Achterhoek. Daarom werd er woensdag door Capoeira Holland een workshop gegeven voor leerlingen van vrijeschool de Kleine Prins uit Doetinchem.
'Capoeira is een unieke Braziliaanse combinatie waarbij vechtsport, muziek, dans en acrobatiek gemixt worden', zegt trainer Thomas Voorn uit Limburg. Om mensen enthousiast te maken voor capoeira werd er een workshop voor vrijeschool de Kleine Prins georganiseerd. De kinderen kregen een les waarbij ze verschillende oefeningen moesten doen. 'Koprollen, salto's doen en bijvoorbeeld leren bukken als iemand aanvalt', vertelden een aantal enthousiaste leerlingen van de Kleine Prins.
Capoeira Holland geeft lessen door heel Nederland en daar willen ze de Achterhoek graag aan toevoegen. 'Onze visie en ons doel is om aan iedereen capoeira aan te bieden, van Amsterdam tot Groningen en alles daartussenin', aldus Voorn. Sommige kinderen zijn enthousiast geworden van de sport en willen nog wel een les volgen. 'Ik vond het heel erg leuk hoe ze hier lesgaven en ik wil er misschien wel op', zegt leerling Fien.
Foto: REGIO8