Nieuws

Jongen krijgt werkstraf voor overval op buschauffeur

De overvallen bus
De 17-jarige jongen uit Apeldoorn die april vorig jaar een overval pleegde op een buschauffeur in Apeldoorn, is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Ook kreeg hij een voorwaardelijke jeugddetentie van 60 dagen opgelegd. © Omroep Gelderland
APELDOORN - De 17-jarige jongen uit Apeldoorn die april vorig jaar een overval pleegde op een buschauffeur in Apeldoorn, is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Ook kreeg hij een voorwaardelijke jeugddetentie van 60 dagen opgelegd.
De jongen pleegde de overval op een Syntusbus op de Regentesselaan met twee andere jongens. Die zijn al eerder veroordeeld. De drie moeten de chauffeur in totaal 1700 euro schadevergoeding betalen.
De 17-jarige deed zich voor als passagier, liet de bus stoppen en betaalde met muntgeld. Daardoor gaf hij zijn mededaders de kans om de bus binnen te dringen. Zij dwongen de buschauffeur onder bedreiging van een nepwapen de geldlade af te geven.

Derde overval in halfjaar

Volgens Syntus was het de derde overval op een bus van de vervoerder in een halfjaar tijd. De bussen van Syntus op de Veluwe werden daarop extra beveiligd door onder meer beveiligers. 
Buschauffeurs wilden dat contant geld volledig uit de bus zou verdwijnen. Het plan is om dat vanaf volgend jaar te doen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!