Nieuws

Nog nooit zoveel studenten naar Radboud, minder buitenlanders

Komend jaar studeert een recordaantal studenten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Precies 20.967 studenten hebben zich ingeschreven voor een opleiding. Dat is vijf procent meer dan vorig jaar. © Pixabay
NIJMEGEN - Komend jaar studeert een recordaantal studenten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Precies 20.967 studenten hebben zich ingeschreven voor een opleiding. Dat is vijf procent meer dan vorig jaar.
De groei komt vooral doordat het aantal Nederlandse studenten sterk is gestegen. Uit het buitenland komen dit jaar minder studenten dan in 2016.
Bij de opleiding psychologie begonnen ruim 200 minder Duitse studenten aan de bachelor dan vorig jaar. Mogelijk komt dat door de invoering van de loting voor die opleiding. Nu is 11 procent van de studenten afkomstig uit het buitenland.
Vooral de bachelor-opleidingen zagen veel nieuwe studenten langskomen. Het aantal inschrijvingen steeg met 7,9 procent. Bij de masteropleidingen was er een stijging van 1,1 procent ten opzichte van 2016. De faculteit Letteren mag als enige minder studenten verwelkomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!