Nieuws

Hulpdiensten rukken massaal uit voor mist

De brandweer is zondagmiddag met veel wagens uitgerukt voor een vermoedelijke brand in het centrum van Harderwijk. Buurtbewoners belden de hulpdiensten omdat een winkelpand vol stond met rook. 'De brandweer kwam ter plaatse en bewoners van bovengelegen woningen kwamen naar buiten', vertelt een ooggetuige. © News United / Alfred Ruitenga
HARDERWIJK - De brandweer is zondagmiddag met veel wagens uitgerukt voor een vermoedelijke brand in het centrum van Harderwijk. Buurtbewoners belden de hulpdiensten omdat een winkelpand vol stond met rook. 'De brandweer kwam ter plaatse en bewoners van bovengelegen woningen kwamen naar buiten', vertelt een ooggetuige.
Die rook bleek echter niet van vuur, maar van een mistgenerator af te komen. Zo'n generator slaat aan bij een inbraak, een winkel komt dan vol mist te staan om het zicht van inbrekers te belemmeren. 
'Er wordt nu onderzocht of er daadwerkelijk is ingebroken of dat er wellicht sprake was van een technisch mankement', zegt een brandweerwoordvoerder. De uitgerukte brandweerwagens konden rechtsomkeert maken. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl