Nieuws

Massale zoektocht in Heukelum naar mogelijk gecrashte paraglider

De politie heeft zaterdagavond in Heukelum massaal gezocht naar een paraglider die daar mogelijk was gecrasht. Rond 00.15 uur was er nog niemand gevonden. © Bart Meesters
HEUKELUM - De politie heeft zaterdagavond in Heukelum massaal gezocht naar een paraglider die daar mogelijk was gecrasht. Rond 00.15 uur was er nog niemand gevonden.
De zoekactie was in de omgeving van de Kerkweg. Twee getuigen meldden zaterdagavond dat ze een paraglider tollend naar beneden zagen komen. Meerdere politie- en brandweereenheden startten daarop een zoekactie.

Politiehelikopter

In totaal gaat het om een gebied van 2,5 kilometer bij 300 meter. Volgens een verslaggever waren er zeker acht brandweerwagens en vier politiewagens ter plaatse. Rond 23.30 uur werd ook de politiehelikopter ingezet.
Net voor middernacht waren er twee rode ballen in de lucht te zien. Of het om een noodsignaal ging, is niet duidelijk.
Tekst gaat verder onder de foto. De politiehelikopter zoekt naar de paraglider.

Geen melding van een vermissing

De politie heeft nog geen melding van een vermissing ontvangen. 'Maar we nemen daarin geen risico. Daarom hebben we opgeschaald', aldus politiewoordvoerder Paul Koetsier. 'Het is wel een flink bebost gebied, dat maakt het zoeken niet makkelijk.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!