Nieuws

Drugs en wapens gevonden bij invallen Satudarah

APELDOORN - Bij doorzoekingen van de clubhuizen van motorclub Satudarah in Apeldoorn en Beverwijk zijn vrijdagavond drugs en wapens in beslag genomen bij leden van de club. De doorzoekingen duurden de hele nacht.
In Apeldoorn legde de politie beslag op de administratie, softdrugs en ruim 4000 euro aan contant geld. Ook werd een vlindermes meegenomen. In het clubhuis zelf werden wikkels met resten cocaïne en pepperspray aangetroffen. Er stond ook veel sterke drank, wat in strijd is met de vergunning. 
Er was wat verwarring omtrent de vraag of er aanhoudingen waren verricht, een voorlichter van de politie bevestigt zaterdag dat er twee mensen zijn aangehouden. 

Mes, telefoons en drugs

In Beverwijk hield de politie twee leden van Satudarah aan vanwege overtreding van de Opiumwet. Ook is beslag gelegd op munitie, messen, een boksbeugel, een slagstootwapen, een creditcardmes, wikkels met cocaïne, administratie en telefoons, waaronder tien zogenoemde PGP toestellen. Die worden vaak in het criminele circuit gebruikt om communicatie af te schermen voor de overheid.
Er zijn in Beverwijk ook openstaande boetes geïncasseerd tot een bedrag van meer dan 1200 euro en er is beslag gelegd op 1750 euro contant geld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!