Nieuws

'Horroroverval' Nunspeet: mannen cel in

Slachtoffer Ton Boxman.
Een 22-jarige man uit Bergen op Zoom moet vijf jaar de cel in voor gewelddadige overval op de 66-jarige Ton Boxman uit Nunspeet. Een 21-jarige man uit Bergen op Zoom kreeg vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat heeft de rechter in Zutphen donderdag bepaald. © Omroep Gelderland
NUNSPEET - Een 22-jarige man uit Bergen op Zoom moet vijf jaar de cel in voor gewelddadige overval op de 66-jarige Ton Boxman uit Nunspeet. Een 21-jarige man uit Bergen op Zoom kreeg vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat heeft de rechter in Zutphen donderdag bepaald.
Toen Boxman in juni rond middernacht in zijn tuin een sigaretje ging roken, werd hij door twee onbekenden overvallen, geschopt en geslagen. Daarna werd hij naar binnen gesleurd en daar begonnen de mannen weer te slaan en te schoppen. De overvallers eisten geld.
'Er zat tape om mijn mond, ogen en handen. Ik kon bijna geen adem meer halen', vertelde het slachtoffer tegen Omroep Gelderland. 'Dat was dramatisch, je weet niet wat je overkomt.'
Kijk hier naar de reportage: (de tekst gaat verder onder de video)
'Horroroverval' Nunspeet: mannen cel in
De verdachten zeiden twee weken geleden dat ze er spijt van hebben. Wel schuiven ze elkaar de schuld in de schoenen. De ander zou het plan hebben bedacht en het ergste geweld hebben gepleegd. Ze zien zichzelf als het hulpje.
De twee moeten in totaal 7600 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!