Instellingen

Geen steun om Wageningen zelf verkeersproblemen te laten oplossen

Protest tegen de rondweg
De provincie Gelderland blijft de baas bij het zoeken van een oplossing voor de verkeersproblemen in Wageningen. Een plan om het de gemeente zelf te laten proberen is afgewezen door Provinciale Staten. © Omroep Gelderland

ARNHEM - De provincie Gelderland blijft de baas bij het zoeken van een oplossing voor de verkeersproblemen in Wageningen. Een plan om het de gemeente zelf te laten proberen is afgewezen door Provinciale Staten.

De provincie kondigde vlak voor de zomer al aan het roer over te nemen van de gemeente Wageningen, omdat de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders er niet uitkwamen.

'Niet de koninklijke weg'

De Provinciale Staten staan achter het besluit van Gedeputeerde Staten om de regie te nemen, maar vindt dat de manier waarop dat is gebeurd niet netjes. Het besluit kwam toen een groot deel van het Wageningse gemeentebestuur afgelopen zomer op vakantie was. 'Niet de koninklijke weg', vonden een aantal Statenleden.

De Statenleden willen wel dat er een uitgebreid onderzoek komt waarbij alle mogelijkheden voor de rondweg in Wageningen nog een keer worden bekeken. 

Fiets en openbaar vervoer

Dat betekent ook dat de provincie nog een keer moet kijken of het probleem opgelost kan worden door de bestaande weg aan te passen. Daarnaast moeten alternatieve manieren van vervoer, zoals met de fiets of het openbaar vervoer, verder worden onderzocht.

Peter Spitteller van bewonersbelangenorganisatie Mooi Wageningen ziet het somber in. Hij vindt het onbegrijpelijk dat er wordt gekeken naar een rondweg en pleit ervoor om de huidige situatie aan te passen. 'Het gaat om een verkeersopstopping van 10 minuten in de spits', zegt hij. 'En het is
allemaal sluipverkeer.'

Verantwoordelijk gedeputeerde Josan Meijers moet nu eerst terug naar Wageningen, want de provincie wil graag samen met de gemeente in overleg. In november komt meer duidelijkheid over de plannen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!