Nieuws

Theaterbestuur Nijmegen wil af van autoritaire directeur

Het managementteam van theater De Lindenberg in Nijmegen heeft het vertrouwen opgezegd in directeur Ilse Verburgh. Dat zeggen medewerkers van het huis voor de kunsten. © Twitter
NIJMEGEN - Het managementteam van theater De Lindenberg in Nijmegen heeft het vertrouwen opgezegd in directeur Ilse Verburgh. Dat zeggen medewerkers van het huis voor de kunsten.
De directeur heeft op haar beurt een spreekverbod opgelegd aan haar managers. Ook is het managementteam op non-actief gesteld. De Raad van Toezicht van De Lindenberg staat wel achter de directeur.
Het managementteam, bestaande uit vier vaste managers, is van mening dat de organisatie te autoritair wordt geleid. Daarin zou de directeur geen ruimte laten voor inbreng van de medewerkers.

Medewerkers melden zich ziek

De sfeer in De Lindenberg zou danig te lijden hebben onder de leiderschapsstijl van Verburgh. Inmiddels hebben verschillende medewerkers zich ziek gemeld. 
Verburgh begon in september 2014 als directeur van De Lindenberg. Zij volgde Bart Vaesen op. Verburgh wilde woensdagmiddag nog niet op de zaak reageren.