Nieuws

Karin`s Wielrenpasta

Karin wielren recept
De volgende ingrediënten heeft u nodig voor dit heerlijke en voedzame recept
ARNHEM - De volgende ingrediënten heeft u nodig voor dit heerlijke en voedzame recept
- 125 gram ongekookte (volkoren) pasta
- 1 courgette in stukken
- 200 gram spinazie
- 1 takje rozemarijn (verwijder de blaadjes van de tak en snijd eventueel fijn) 
- 200 gram Hüttenkäse
- 1 blikje tonijn (of 1 stuks gerookte kipfilet of 1 blok tofu) 
- 1 limoen
- 10 snoeptomaatjes gehalveerd
- snuf peper
- 1 eetlepel wok-olie
Voedingswaarde per persoon: 
Kcal 375 
KH 50 gram
Vet 6 gram
v.vet 3 gram
Eiwit 25 gram (na het sporten is geadviseerd om 20 g eiwitten liefst binnen 30 min. na inspanning te eten)
Vezels 6 gram
Bereidingswijze
Kook de pasta al dente.
Terwijl de pasta gaar wordt: 
Verhit 1 el wololie in een wok of koekenpan. 
Wok de courgette enkele minuten en voeg de spinazie toe. 
Zodra de spinazie geslonken is voeg je de rozemarijn, de tonijn, Hüttenkäse, limoen sap en snoeptomaatjes toe. 
Wok 1 minuutje en schap alles door elkaar. 
Giet de pasta af en verdeel over twee borden. 
Schep het groente - tonijn - kaas mix over de pasta. 
Voeg een snuf peper toe. Done.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl