Nieuws

'Einsteins lab' geopend in Arnhem

Hij valt zeker op; de plastic koepel op het Gele Rijdersplein in Arnhem. Deze week ook wel bekend als het Einsteins Lab. © Provincie Gelderland
ARNHEM - Hij valt zeker op; de plastic koepel op het Gele Rijdersplein in Arnhem. Deze week ook wel bekend als het Einsteins Lab.
Het Einsteins Lab is het middelpunt van de Gelderse Einsteinweek en werd vandaag geopend door burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen en wethouder Ron König van Arnhem.
Tot en met 29 september staat de provincie in het teken van de wetenschap. Tot en met 29 september organiseren de gemeente Arnhem, gemeente Nijmegen en provincie Gelderland samen de Gelderse Einsteinweek. Een evenement waarin bekende experts en wetenschappers bezoekers een week lang meenemen in de wereld van innovatie en technologie.
In Einsteins Lab worden 60 vernieuwers 7 dagen achter elkaar, 24 uur per dag uitgedaagd om nieuwe concepten voor een duurzame samenleving te ontwikkelen. Dagelijks komen experts uit de wetenschap en het bedrijfsleven langs om ze hierbij te helpen. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl