Nieuws

Veertig jaar busuitjes voor ouderen in regio Zutphen

EEFDE - De Stichting Bus Zutphen bestaat veertig jaar. De stichting verzorgt met een eigen mini-touringcar vijf dagen in de week uitstapjes voor ouderen in de regio Zutphen.
Daarvoor werkt de stichting samen met tientallen verpleeg- en verzorgingstehuizen in de regio. Er wordt gereden volgens een vast rooster en dat gebeurt vijf keer per week. Verschillende instellingen maken gebruik van de bus. Ze rijden zo'n 20 duizend kilometer per jaar.
Vroeger werden er uitstapjes gemaakt naar Artis en naar de Rotterdamse Havens, maar dat soort trips worden nu niet meer gemaakt, mede omdat de zorg is veranderd. Mensen in een verzorgingshuis komen hebben meestal zwaardere zorg nodig en redden het niet om een hele dag op stap te gaan. Een halve dag past beter. Ze gaan bijvoorbeeld als de heide in bloei staat even naar de Posbank, naar een boerderij, een bloementuin en binnenkort bezoeken ze naar een bedevaartsoord iets over de grens bij Venlo. En rond kerst en oud en nieuw zijn de uitstapjes naar IKEA en Intratuin populair.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl