Nieuws

Marcouch: nieuwe Nederlanders moeten naar Canon

Volgens burgemeester Marcouch van Arnhem kan de Canon van Nederland een belangrijke rol spelen in de integratie van nieuwe Nederlanders. De permanente tentoonstelling in het Openluchtmuseum werd vrijdagavond geopend. 'Iedereen moet hier naartoe', aldus de burgemeester. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Volgens burgemeester Marcouch van Arnhem kan de Canon van Nederland een belangrijke rol spelen in de integratie van nieuwe Nederlanders. De permanente tentoonstelling in het Openluchtmuseum werd vrijdagavond geopend. 'Iedereen moet hier naartoe', aldus de burgemeester.
'Je wordt hier ondergedompeld in de geschiedenis en identiteit van Nederland', aldus de kersverse burgemeester van Arnhem. Hij adviseert nieuwe Nederlanders dan ook een bezoekje te brengen om kennis te maken met het ontstaan van Nederland.

Onzeker over identiteit

'We zijn heel trots dat we dit nu in Arnhem hebben. We zijn heel vaak onzeker over wie we zijn, onze identiteit. Iedereen die dat belangrijk vindt moet hier naartoe.' 
(de tekst gaat verder onder de video)
Burgemeester Marcouch over geopende Canon

Geschiedenis inzichtelijk

De Canon van Nederland is een permanente toevoeging aan het Openluchtmuseum en moet de Nederlandse geschiedenis inzichtelijk maken. 'Het is echt een beleefmuseum geworden', aldus Clemens Cornielje, commissaris van de Koning en tevens ambassadeur van de Canon.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!