Nieuws

Een 360 graden tour langs hunebedden en de Tachtigjarige Oorlog

De Canon van Nederland, een tentoonstelling over de geschiedenis van Nederland, opent aanstaande zaterdag in het Openluchtmuseum in Arnhem. De NOS ging langs en maakte een 360 graden tour van 'van hunebed tot heden'. © Openluchtmuseum
ARNHEM - De Canon van Nederland, een tentoonstelling over de geschiedenis van Nederland, opent aanstaande zaterdag in het Openluchtmuseum in Arnhem. De NOS ging langs en maakte een 360 graden tour van 'van hunebed tot heden'.
De canon telt vijftig vensters die zijn verwerkt in tien tijdvakken, zoals de Romeinse tijd, de Tachtigjarige Oorlog en de Gouden Eeuw. Vanuit een centrale koepel kunnen bezoekers tien 'filmsets' bezoeken. Daar zijn historische objecten en digitale media te zien en interactieve spellen te spelen. 
Omroep Gelderland-presentator Esther Stegeman kreeg een rondleiding bij de canon: (tekst gaat verder onder de video)
Een 360 graden tour langs hunebedden en de Tachtigjarige Oorlog
Bekijk de 360 graden tour hier:
Het Openluchtmuseum heeft haar entreepaviljoen voor de tentoonstelling verbouwd. In het museum is voortaan ook aandacht voor de onderwerpen uit de canon. Aan Willem Drees wordt als grondlegger van de verzorgingsstaat bijvoorbeeld aandacht besteed in het Groene Kruisgebouw.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!