Nieuws

Blamage voor Vitesse: amateurs schakelen bekerhouder uit

ARNHEM - Titelverdediger Vitesse is al uitgeschakeld in dit seizoen van de KNVB-beker. De Arnhemmers blameerden zich woensdag in Amsterdam tegen de amateurs van AVV Swift. Na 120 minuten voetbal stond het 0-0, de Amsterdamse hobbyisten namen vervolgens de strafschoppen beter.
Daarmee komt er al in de eerste ronde een einde aan het bekerseizoen van de Arnhemse ploeg. Vorig jaar werd de beker nog gewonnen, in de finale werd AZ geklopt.
Vitesse kreeg in de reguliere speeltijd kans op kans, maar faalde in de afwerking. Zonder trainer Henk Fraser, die ligt ziek op bed, kregen de bezoekers steeds minder kansen. De thuisploeg liep op de laatste benen, maar hield stand. In de beslissende strafschoppenserie miste Alexander Büttner, de andere penalty's werden allemaal binnengeschoten.
De nederlaag voor Vitesse is een historische. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de bekerhouder in de eerste ronde wordt uitgeschakeld door een amateurploeg. Bovendien is het al de derde keer dat Vitesse de weg wordt versperd door een amateurclub, berekende Gracenote. Venray in 1987 en Lienden in 2008 gingen Swift voor.
Blamage voor Vitesse: amateurs schakelen bekerhouder uit
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!