Nieuws

Plan voor Gelders nieuws na NOS Journaal

De Regionale Publieke Omroep (RPO) wil in januari 2018 beginnen met een pilot met regionale nieuwsvensters rondom het NOS Journaal op een landelijke televisiezender. Dat schrijft de RPO in haar begroting voor volgend jaar. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Regionale Publieke Omroep (RPO) wil in januari 2018 beginnen met een pilot met regionale nieuwsvensters rondom het NOS Journaal op een landelijke televisiezender. Dat schrijft de RPO in haar begroting voor volgend jaar.
De pilot gaat van start met drie regionale omroepen, waaronder Omroep Gelderland. Dit betekent dat Gelderlanders die naar het NOS Journaal kijken op een landelijke zender, ook een blok Gelders nieuws van Omroep Gelderland te zien krijgen. 
Demissionair staatssecretaris Dekker gaf eerder dit jaar aan dat er geld voor het pilot wordt vrijgemaakt. De pilot brengt namelijk een technische uitdaging met zich mee: één van de NPO-zenders moet worden gesplitst in veertien versies - dertien regionale versies plus een landelijke versie.

Bureau Regio

Sinds februari 2016 is er na het NOS Journaal om 12.00 uur en 15.00 uur al een blok met regionaal nieuws te zien onder de naam Bureau Regio. Dit blok wordt landelijk uitgezonden en bevat een overzicht van het belangrijkste nieuws van de verschillende regionale omroepen. 
De RPO hoopt met de nieuwsvensters het bereik van regionale omroepen te vergroten: 'De vensterprogrammering komt bij voorkeur rond de journaals van 18.00 en 20.00 uur.'
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl