Nieuws

VIDEO: Voetballen, maar dan op wandeltempo

ARNHEM - Walking Football is de snelst groeiende sport in Europa. De sport is voor 60-plussers en kent wat aangepaste spelregels. Uit heel Europa kwamen vandaag voetballers naar Papendal om het te spelen.
De oudste is 87 jaar. Maar de sport is toegankelijk voor iedereen die de 60 is gepasseerd. Walking Football blijkt een enorme aantrekkingskracht uit te oefenen op ouderen die nog gezellig wat willen bewegen. De spelregels zijn wel wat aangepast. Zo bestaat een team uit zes spelers, is het veld verkleind en is fysiek contact verboden. Ook mag de bal niet hoger komen dan heuphoogte en zijn de doelen verlaagd. 
Ondanks de aangepaste spelregels golft het spel in een behoorlijk tempo heen en weer. De regel dat er niet gerend, maar alleen gewandeld mag worden wordt dan ook wel eens overtreden.
De tekst gaat verder onder de video.
Walking Football op Papendal
Benfica blijkt op het toernooi te sterk voor het team van Vitesse. Ze moeten een 5-1 nederlaag incasseren. Ook tegen het Noorse Valerenga is er een 1-0 verlies voor de Arnhemmers. Maar tegen het Belgische Gent blijft het 0-0. En tegen NAC overtreft Vitesse zichzelf: een klinkende 4-0 overwinning.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl