Nieuws

Zin in een leuk uitje dit weekend? Dit zijn de tips van Esther

Appeltjes in de tips van Esther
Het is weer bijna weekend, dus er is in de hele provincie weer van alles te beleven. Esther heeft weer een paar leuke uitjes voor je op een rij gezet.
Het is weer bijna weekend, dus er is in de hele provincie weer van alles te beleven. Esther heeft weer een paar leuke uitjes voor je op een rij gezet.

3 Oever festival

Voor de tweede keer wordt De Gelderse Poort omgetoverd voor het decor van het 3 Oever festival. Drie dagen lang muziek, theater, verhalen, dans en exposities in één van de mooiste landschappen van Nederland. Ruim 250 artiesten en meer dan 30 beeldend kunstenaars nemen het publiek mee op een culturele ontdekkingstocht over meer dan 60 locaties op en rond 3 oevers. 

Bridge to Liberation Experience

De John Frostbrug in Arnhem is vrijdag opnieuw het decor voor de Bridge to Liberation Experience. Tijdens het herdenkingsconcert wordt de Slag om Arnhem herdacht. Klassieke muziek wordt bij het concert gemengd met popmuziek. Onder meer O'G3NE en Sjors van der Panne treden samen op met het Gelders Orkest. Je kunt het evenement zaterdag terug zien bij ons op TV.

Appels en peren in Tiel

En in Tiel draait het dit weekend weer allemaal om fruit. Voor de 52e keer wordt zaterdagmiddag daar het Fruitcorso gehouden. Appels, peren, druiven, noten, zaden en nog veel meer is er verwerkt op de corsowagens. Zaterdagmiddag trekt de stoet langs het historische centrum van Tiel en het oude stadsplantsoen Kalverbos. 

Wandeling in Doesburg

Zaterdag kun je mee wandelen met een speciale excursie langs de door Menno van Coehoorn ontworpen vestingwallen (Hoge Linie, 1702). Tijdens de wandeling van ongeveer twee uur is er aandacht voor de vestingbouw en de natuuraspecten. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan. 

Herfstfair Cannenburgh

Wil je al helemaal in de herfstsferen komen. Dan kun je het beste naar Vaassen. Vanaf vrijdag wordt bij Kasteel de Cannenburgh de Herfstfair gehouden. Er zijn allemaal kraampjes met streekproducten, tuinplanten en herfstdecoraties. Maar ook brocante, outdoorkleding en laarzen, serviezen, muziek, wijnproeverijen. Ook kun je op de terrasjes in het kasteelpark te genieten van ambachtelijke lekkernijen en de gezellige muziek. 

Stadstriatlon

Dit weekend kun je ook weer iets actiefs doen. In Zutphen is zondag een echte stadstriatlon. Zwemmen in de Vispoortgracht, fietsen langs de IJssel en lopen door het historische centrum. Het evenement wordt samen georganiseerd met de Nederlandse Triatlon Bond.