Nieuws

Edenaar niet in hoger beroep na wurgen Willianne

Politieonderzoek bij het huis waar Willianne werd gewurgd.
De 21-jarige Thomas B. gaat niet in hoger beroep, meldt zijn advocaat donderdag. De Edenaar werd eind augustus veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag op de 19-jarige Edese Willianne. Een afspraak tussen de beiden werd de vrouw in november 2016 fataal. Ze werd gewurgd. © Omroep Gelderland
EDE - De 21-jarige Thomas B. gaat niet in hoger beroep, meldt zijn advocaat donderdag. De Edenaar werd eind augustus veroordeeld tot zes jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag op de 19-jarige Edese Willianne. Een afspraak tussen de beiden werd de vrouw in november 2016 fataal. Ze werd gewurgd.
Bart Molenaar, de advocaat van Thomas B., wil niet ingaan op de reden voor de beslissing van zijn cliënt. 'Dat willen we voor onszelf houden.'
Willianne werd in november 2016 zwaargewond aangetroffen in haar huis in de Edese wijk Veldhuizen. Ze woonde daar met haar moeder en zus. Hulpdiensten probeerden haar nog te redden, maar ze overleed ter plaatse. De politie ging al vrij snel uit van een misdrijf. Een dag later werd Thomas B. opgepakt.

Afspraak

De twee kenden elkaar van school, het contact verwaterde, maar na een periode zocht Thomas B. opnieuw contact. Thomas wilde seks met haar hebben. Ze maakten een afspraak en volgens B. verrichte zij seksuele handelingen bij hem. Na afloop zou de vrouw hem met stemverheffing om geld gevraagd hebben, omdat daar eerder over werd gesproken. Hij raakte gestrest en het werd hem zwart voor ogen. De man trok een touwtje om de nek van het slachtoffer en wurgde haar. Ook sloeg hij haar met een snoeischaar.

Lagere straf

B. is verminderd toerekeningsvatbaar en de dood van Willianne is hem niet volledig aan te rekenen, stelt de rechtbank. Daarom krijgt hij een lagere straf. De straf is overigens wel gelijk aan de eis. B. functioneert op het niveau van een kind, maar de rechtbank stelt dat de stoornis van B. zo ernstig is dat hij niet via het jeugd- maar via het volwassenenstrafrecht is veroordeeld.
Volgens de rechtbank zal het gaan om een lange tbs-periode, omdat de maatschappij moet worden beschermd tegen de man. Thomas B. moet de ouders van Willianne ook een schadevergoeding en schokschade betalen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!