Nieuws

VIDEO: Broodje met meelwormen te koop in Arnhem

Een broodje belegd met meelwormen, krekels en sprinkhanen. Bij broodjeszaak Bagels & Beans in Arnhem staat er sinds kort een zogenoemde Bug Bagel op het menu. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een broodje belegd met meelwormen, krekels en sprinkhanen. Bij broodjeszaak Bagels & Beans in Arnhem staat er sinds kort een zogenoemde Bug Bagel op het menu.
De gedroogde insecten worden geserveerd op een bagel met verse avocado en wat zongedroogde tomaatjes. 'Er zit niet heel veel smaak aan. Het is best goed te doen', zegt Inge van Breda van Omroep Gelderland, die het broodje dinsdag testte. 
Broodje insecten in Arnhem
Insecten worden bijvoorbeeld in Afrikaanse landen op grote schaal gegeten. De beestjes zitten vol eiwitten en zijn veel minder milieubelastend dan andere vleesconsumptie. 
De Bug Bagel kost, afhankelijk van de bagel en de toppings die je kiest, bijna 7 euro. Het is niet bekend of het broodje populair is onder de klanten. 
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!