Nieuws

Hoeveel miljonairs telt jouw gemeente?

Het is opnieuw een feit: in Rozendaal wonen de meeste rijke mensen van Gelderland. Het percentage miljonairs ligt op 6,1 procent. Dat blijkt uit landelijk onderzoek van het CBS. Lochem volgt op gepaste afstand. Daar is 3,6 procent van de inwoners miljonair. © Pixabay
ROZENDAAL - Het is opnieuw een feit: in Rozendaal wonen de meeste rijke mensen van Gelderland. Het percentage miljonairs ligt op 6,1 procent. Dat blijkt uit landelijk onderzoek van het CBS. Lochem volgt op gepaste afstand. Daar is 3,6 procent van de inwoners miljonair.
Op 1 januari 2015 werden 105.000 huishoudens geteld met een vermogen van een miljoen euro of meer. Dat komt neer op 1,6 procent van de totale Nederlandse bevolking.
Het gemiddelde vermogen van de miljonairshuishoudens is 2,9 miljoen, zo'n 55 keer het vermogen van de gemiddelde Nederlander. De rijkste 1,4 procent voelt zich gezonder, rookt minder en houdt het in een huwelijk vaker vol. De werkende miljonairs bevinden zich vaak in de landbouw, en dan vooral in de melkveebedrijven.

Iets minder rijk...

Zowel Nijmegen als Westervoort tellen de minste miljonairs in de provincie, namelijk 0,6 procent van de inwoners. Arnhem heeft iets meer miljonairs met 0,7 procent, gevolgd door Zutphen en Duiven met 0,8 procent miljonairs. 
Benieuwd hoeveel miljonairs er in jouw gemeente wonen? Kijk dan hier.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!