Nieuws

Verwarring over rotonde, vrees voor ongelukken

De ChristenUnie in Nunspeet vindt dat de nieuwe rotonde aan de Elburgerweg tot verwarring leidt en vreest voor ongelukken. De partij heeft daarom vragen gesteld aan wethouder Groothuis en wil dat het zo spoedig mogelijk wordt verholpen. © Kleindochter van Klaas van Harten bij de nieuwe rotonde
NUNSPEET - De ChristenUnie in Nunspeet vindt dat de nieuwe rotonde aan de Elburgerweg tot verwarring leidt en vreest voor ongelukken. De partij heeft daarom vragen gesteld aan wethouder Groothuis en wil dat het zo spoedig mogelijk wordt verholpen.
Op de Elburgerweg wordt momenteel de zevende(!) rotonde aangelegd. Vijf daarvan liggen binnen de bebouwde kom en daarop hebben fietsen voorrang. Een ander, bij de Oenenburgerweg, ligt buiten de bebouwde kom. Daar hebben fietsers geen voorrang, maar dat staat volgens de CrhistenUnie duidelijk aangegeven.
De nieuwe rotonde in de Elburgerweg, onderdeel van de rondweg, ligt ook buiten de bebouwde kom. 'Maar op deze rotonde krijgen fietsers wel voorrang', constateert CU-raadslid Klaas van Harten. 'De volgende rotonde richting Nunspeet ligt ook buiten de bebouwde kom, maar daar hebben fietsers geen voorrang. Wij vinden dit gevaarlijk. Veel van onze jongeren fietsen dagelijks naar Elburg, naar school.' 

Binnenkort opgelost

Van Harten stelde daarom tijdens de commissie Ruimte en Wonen vragen aan wethouder Groothuis. Die vertelde dat het een tijdelijke ongelijkheid is. De Oenenburgerweg krijgt binnenkort een opknapbeurt. De rotonde daar wordt dan ook aangepakt en vanaf dan hebben op alle Nunspeetse rotondes de fietsers voorrang.
Reageren op dit bericht? Mail de redactie.