Nieuws

Fanzone voor Lazio-fans op plein Arnhem

Fans van Lazio.
Op het Gele Rijders Plein in Arnhem komt een fanzone voor supporters van Lazio Roma. De Italiaanse club neemt het donderdagavond in GelreDome op tegen Vitesse. © EPA (archief
ARNHEM - Op het Gele Rijders Plein in Arnhem komt een fanzone voor supporters van Lazio Roma. De Italiaanse club neemt het donderdagavond in GelreDome op tegen Vitesse.
'We gaan ervan uit dat de supporters er een mooi feest van zullen maken', zegt burgemeester Marcouch van Arnhem. 'We bereiden ons samen met de politie en Vitesse voor en nemen die maatregelen die nodig zijn zodat het een plezierige voetbalavond wordt.'
Het gaat om het eerste pouleduel in de Europa League. De andere tegenstanders van Vitesse zijn OGC Nice en Zulte-Waregem.

Bedenkelijke reputatie

Fans van Lazio hebben een bedenkelijke reputatie. Een deel van de harde kern koestert openlijk warme gevoelens voor het fascisme. Fans trakteerden donkere spelers van de tegenstander geregeld op racistische spreekkoren.
Oud-Lazio-speler Paolo Di Canio was in zijn jeugd lid van deze zogenoemde Irriducibili. Als speler bracht hij diverse keren de Hitlergroet aan fans van Lazio. Sky Sports Italia ontsloeg hem vorig jaar als analist, omdat tijdens een tv-uitzending een tatoeage was te zien die verwijst naar voormalig dictator Benito Mussolini.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!