Nieuws

Aandacht op tv voor spectaculaire ladingdiefstal

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan de ladingdiefstal uit een rijdende vrachtwagen op de A73. Op vakantiepark De Zanding in Otterlo werden 31 juli de vermoedelijke daders aangehouden: vijf Roemenen. © politie
OTTERLO - Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag aandacht aan de ladingdiefstal uit een rijdende vrachtwagen op de A73. Op vakantiepark De Zanding in Otterlo werden 31 juli de vermoedelijke daders aangehouden: vijf Roemenen.
Ze worden ervan verdacht dat ze op de snelweg tussen Boxmeer en Horst voor een half miljoen euro aan iPhones uit de vrachtwagen hebben gehaald. In het vakantiehuisje waarin de mannen verbleven, zijn de iPhones gevonden. 
De Roemenen zouden de truck van achteren hebben benaderd met een geprepareerde bestelbus. Al rijdend werd het slot van de vrachtwagen opengebroken en de deur geopend. Vervolgens klom één van de mannen in de vrachtwagen en gaf een grote partij iPhones over naar het bestelbusje. 
In Opsporing Verzocht wordt een animatie getoond. De politie hoopt dat er mensen zijn die de ladingdiefstal hebben gezien.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!