Nieuws

Komende week in Uit met Esther: De wëreldbänd met Släpstick, cellist Jeroen den Herder en het vernieuwde Provinciehuis

Esther duikt komende uitzending in de wereld van de släpstick, de voorstelling van de Wëreldbänd, nemen we een kijkje achter de schermen bij cellist Jeroen den Herder en gaat Pieter opzoek van de vernieuwingen van bij het provinciehuis.
ARNHEM - Esther duikt komende uitzending in de wereld van de släpstick, de voorstelling van de Wëreldbänd, nemen we een kijkje achter de schermen bij cellist Jeroen den Herder en gaat Pieter opzoek van de vernieuwingen van bij het provinciehuis.

De Wëreldbänd met Släpstick

In cultura in Ede kreeg Esther een lesje Slapstick van de jongens van de Wëreldbänd. Afgelopen augustus  hebben ze met deze släpstick show de prestigieuze Spirit of the Fringe Award in de wacht gesleept op het internationale Fringe Festival in Edenburgh. De recensies waren lovend en men sprak zelfs over een nieuw genre de (muzikale) slapstick.

Cellist Jeroen den Herder

Al met vijf jaar werd Jeroen den Herder gegrepen door de klanken van de cello en hij heeft het instrument niet meer losgelaten. Meerdere internationale prijzen kreeg hij voor zijn werk. Hij is initiatiefnemer van het tweejaarlijkse cellofestival in Zutphen en komende uitzending nemen wij een kijkje achter de schermen bij zijn repetities van het Ruysdaelkwartet die 16 september hun eerste kamermuziekconcert geven in Zutphen. 

Het vernieuwde provinciehuis

Volgende week woensdag 20 september opent Koning Willem Alexander het vernieuwde provinciehuis. Pieter van Eekelen kijkt naar hoe het was en wat het is geworden. Koningin Juliana opende het oude provinciehuis in 1954.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl