Nieuws

D66 Heumen: 'lokale partij, landelijke professionaliteit'

NIJMEGEN - De gemeente Heumen heeft er sinds dit voorjaar een nieuwe politieke partij bij. D66 heeft een lokale fractie opgezet, onder leiding van Frank Eetgerink. In het radioprogramma Studio de Streek gaf Eetgerink uitleg over de ambities van D66 in Heumen.
NIJMEGEN - NIJMEGEN - De gemeente Heumen heeft er sinds dit voorjaar een nieuwe politieke partij bij. D66 heeft een lokale fractie opgezet, onder leiding van Frank Eetgerink. In het radioprogramma Studio de Streek gaf Eetgerink uitleg over de ambities van D66 in Heumen.
Momenteel is de partij druk bezig met het maken van een kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. In aanloop daar naartoe moet er ook een verkiezingsplan opgesteld worden. "We zijn een democratische partij in hart en nieren," vertelt Eetgerink, "dus de leden gaan er uiteindelijk over om dat plan goed te keuren. Dan hebben we ons standpunt en dan kunnen we naar buiten treden."
De grootste partij in de Heumense gemeenteraad is nu Democraten Gemeente Heumen. Een partij die qua naam in elk geval al veel weg lijkt te hebben van D66 - Democraten '66. Eetgerink: "In sommige dingen zijn we concurrenten, maar ik denk wel dat wij een heel andere partij zijn. Ik hoop ook dat wij meer professionaliteit meenemen vanuit de landelijke politiek."
Bij de Tweede Kamerverkiezingen van dit voorjaar stemde 15% van de Heumense stemmers op D66. Dan moet een lokale partij ook goed scoren, is een logische gedachte. De fractievoorzitter houdt echter een slag om de arm. "Zo simpel is het niet natuurlijk. Gemeenteraadsverkiezingen zijn geen landelijke verkiezingen. Landelijk spelen er andere thema’s dan lokaal. Wij willen in ieder geval ook een lokale partij zijn en in dat lokale spel meespelen."
Reageren op dit bericht? Mail de redactie.