Nieuws

Politie stond bij verkeerde feest na klachten geluidsoverlast

De politie heeft zaterdagnacht in Nijmegen bij het verkeerde feest geluidsmetingen gedaan. Pas nadat er meer en meer overlastmeldingen kwamen gingen de agenten op onderzoek uit. Toen bleek dat er nog een feestje was, onder de brug De Oversteek in Nijmegen. © PxHere
De politie heeft zaterdagnacht in Nijmegen bij het verkeerde feest geluidsmetingen gedaan. Pas nadat er meer en meer overlastmeldingen kwamen gingen de agenten op onderzoek uit. Toen bleek dat er nog een feestje was, onder de brug De Oversteek in Nijmegen.
Er was verwarring, omdat het nabijgelegen feest Waalhalla een vergunning had gekregen en ook geen geluidsoverlast veroorzaakte.
Op Facebook heeft de politie uitgelegd waarom er niet meteen werd gereageerd op meldingen van mensen die klaagden over geluidsoverlast en waarom er verkeerde informatie werd gegeven.  

Stekker eruit

Agenten kwamen uiteindelijk aan de overkant van de Waal terecht, aan de kant van Lent. Daar was een zogenoemde rave party met zo'n 150 mensen aan de gang. Omdat zij zich weinig aantrokken van de politie, werd de stekker uit het aggregaat gehaald om de geluidsoverlast te stoppen. 
De feestvierders kregen geen boete omdat de bezetting bij de politie 's nachts beperkt is. 'Ons optreden was er daarom primair op gericht om de geluidoverlast te stoppen en de illegale party zo spoedig mogelijk te beëindigen. Gezien het grote aantal aanwezigen was het ondoenlijk om boetes uit te delen, vooral omdat het niet duidelijk was wie het feest had georganiseerd.' 
De politie laat weten het 'bijzonder vervelend' te vinden voor mensen die last hadden. Degenen die zich met een klacht hadden gemeld, zijn waar dat mogelijk was teruggebeld.