Nieuws

Vitesse wint ruim bij Excelsior, eerste doelpunt van Castaignos

ROTTERDAM - Vitesse heeft zaterdagavond de derde zege van dit seizoen geboekt. Bij Excelsior wonnen de Arnhemmers met 0-3, ondanks een hele matige eerste helft van beide kanten. De tweede helft was Vitesse aanzienlijk beter en kon jeugdspeler Lars ten Teije zelfs zijn debuut maken voor het eerste elftal.
Bekijk hier de reacties van Luc Castaignos en trainer Henk Fraser:
Vitesse wint ruim bij Excelsior, eerste doelpunt van Castaignos

EINDSTAND EXCELSIOR - VITESSE: 0-3

90': Afgelopen!
90': Nog drie minuten extra.
87': Vitesse tikt rustig de wedstrijd uit.
83': Prachtweek voor Lars ten Teije. Hij tekende zijn eerste profcontract en maakt nu zijn debuut voor Vitesse 1. Hij vervang Tim Matavz.
80': Rashica nog dichtbij de 0-4, maar de Excelsior verdedigers voorkomen dat nog ternauwernood.

75': GOAL! En wat voor één! Bryan Linssen neemt de bal op de volley van een metertje of 25 en die bal zeilt over doelman Kristinsson heen. Dat is een beauty en de 0-3 voor Vitesse.

70': Weer een wissel aan Arnhemse zijde. Ali komt in de ploeg voor Thulani Serero.
68': Castaignos gaat eraf. Rashica komt er nog bij voor de laatste 20 minuten.
61': Je hebt missers en je hebt missers. Maar dit is een hele grote. Büttner wil een bal binnen houden, maar hij legt de bal daarmee panklaar voor El Azzouzi, maar die schiet de bal van één meter naast de goal.

54': GOAL! Matavz gaat achter de bal staan en scoort! Dat deed hij in de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd niet vanaf 11 meter, nu wel. Matavz scoorde tot nu toe in elke wedstrijd voor Vitesse.

53': Büttner wordt weggestuurd en wordt neergelegd. Nijhuis fluit voor een penalty!
46': We gaan weer verder! Geen wissels.
45': Het is meteen rust.

45': GOAL! Het is raar, maar waar. Vitesse komt op voorsprong, het is de eerste van Luc Castaignos. Hij werkt een hoekschop van Büttner binnen. Hoe weet niemand, maar hij zit erin.

44': Nicky Hofs gaat er maar eens bij staan. Niet omdat het zo opwindend is, maar omdat hij er alvast vandoor gaat richting de koffie.
40': Het hoogtepunt van deze wedstrijd. De klok geeft aan dat het nog maar vijf minuten tot de rust is.
35': Nog tien minuten tot aan de rust. Heeft er iemand een leuk verhaal te vertellen?
27': Nu een afstandsschot van Navarone Foor. Die gaat maar net over.
26': Vitesse probeert het vooral met lange ballen, maar daarmee wordt het nog niet echt gevaarlijk.
19': Vitesse heeft er 19 minuten op moeten wachten, maar dit is de eerste kans. Een vrije trap van Alexander Büttner wordt gepakt door Excelsior-keeper Kristinsson.
17': Dabo blijkt weer in vorm te zijn. Hij levert een bal in bij Excelsior en mist de eerstvolgende hoge bal finaal.
15': Er gebeurt verder nog weinig. Tot ergernis van Vitesse-trainer Fraser die al zeker 10 minuten staat te schreeuwen langs de zijlijn.
7': Vitesse kan meteen in de achteruit. Excelsior krijgt drie grote mogelijkheden binnen 10 seconden, maar uiteindelijk ziet Pasveer de bal, tot zijn opluchting, in het zijnet belanden.
3': In ieder geval al vuurwerk in het uitvak, nu nog op het veld.
1': We zijn begonnen!
20.45: Daar zijn de beide elftallen dan voor de vierde speelronde dit seizoen.
20.40: Het is even wachten totdat de spelers zich melden op het veld. Iedereen is er klaar voor. Zelfs het veld nu.
20.35: Deze man krijgt vandaag dus een basisplaats tegen Excelsior. Hij heeft nog niet kunnen scoren voor Vitesse. Kan Castaignos dat vandaag wel? Hij staat samen met Matavz in de aanvalslinie.
20.28: Veel supporters uit Arnhem zijn meegereisd.
20.25: Trainer Henk Fraser staat ondertussen de pers te woord voorafgaand aan het duel.
20.20: De spelers zijn bezig aan de warming-up in Rotterdam.
20.15: Vitesse zal vanavond een lastige opgave hebben aan Excelsior. Na een goede winstreeks vorig jaar, wist Excelsior Vitesse een halt toe te roepen. Het werd 2-0 door een uitblinkende Nigel Hasselbaink. Vanavond hoopt Vitesse sneller klaar te zijn, want dan kunnen ze zich een beetje sparen voor donderdag.
20.10: Heracles-Feyenoord staat aan op de tv in de perskamer/het spelershome, al zou je ook zomaar kunnen denken dat het een potje op de playstation is.
20.05: Het stadion ligt er mooi bij. Even de zon achter de wolken, na een hele regenachtige dag. Het is perfect voetbalweer.
20.00: Vitesse speelt dus zonder Kashia en Rashica, maar dat betekent dat Castaignos en Miazga een basisplaats krijgen. En aangezien Kruiswijk geblesseerd is, speelt ook Maikel van der Werff.
Opstelling: Pasveer, Dabo, Miazga, v.d.Werff, Büttner, Bruns, Serero,Foor, Linssen, Matavz, Castaignos.