Nieuws

Rheden wil geen poepberg; uitwassen die luiers!

Baby's poepen en plassen zo'n 5 à 6 luiers per dag vol en dat doen ze tot ze een jaar of 3 à 4 zijn. Dit levert een flinke kostenpost op voor hun ouders en daarbij ook nog eens een flinke berg afval. Om dit tegen te gaan hield de gemeente Rheden een proef met wasbare luiers. © Pixabay
RHEDEN - Baby's poepen en plassen zo'n 5 à 6 luiers per dag vol en dat doen ze tot ze een jaar of 3 à 4 zijn. Dit levert een flinke kostenpost op voor hun ouders en daarbij ook nog eens een flinke berg afval. Om dit tegen te gaan hield de gemeente Rheden een proef met wasbare luiers.
Gedurende 2,5 maand hebben 15 gezinnen uit Rheden de wasbare luiers uitgeprobeerd.
Helemaal ‘vlekkeloos’ is het gebruik voor de meeste deelnemers niet geweest. Aan het begin hadden de ouders last van ‘lekkages’, dat werd minder naarmate de luiers vaker gewassen werden. 
Ook vonden de meeste ouders het in het begin maar niks dat ze de vieze luiers steeds moesten wassen. Gelukkig kregen ze er gaandeweg meer routine in, meldt de gemeente. 
Uit de proef blijkt dat wasbare luiers kosten besparen en leiden tot minder afval. Ook zouden ze ervoor zorgen dat kinderen gemiddeld vroeger zindelijk zijn.
De meeste ouders hebben besloten het wasbare luierpakket van de gemeente over te nemen en door te gaan met het gebruik hiervan.
Rheden bekijkt hoe ze het gebruik van wasbare luiers verder kan stimuleren. 

.
Reageren op dit bericht? Mail de redactie.