Nieuws

Er lekker op uit dit weekend? Dit zijn de tips van Esther

Het is weekend! Dus je kunt er weer lekker op uit. Ik heb weer de leukste tips voor dit weekend voor je op een rijtje gezet.
Het is weekend! Dus je kunt er weer lekker op uit. Ik heb weer de leukste tips voor dit weekend voor je op een rijtje gezet.

Open monumentendag

Honderden monumenten openen dit weekend gratis hun deuren, vanwege Open Monumentendag. Dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Kijk op de website van Open Monumentendag voor een overzicht van alle deelnemende monumenten in Gelderland. 

Botterdagen

Heb je meer met boten, dan kun je beter naar Elburg. Het vestingstadje staat namelijk tot en met vandaag in het teken van de Botterdagen. Vers gerookte paling happen, historische botters bewonderen en genieten van optredens van zeemanskoren.

Appelpop

Ben je meer van de muziek, dan kun je terecht in Tiel. Daar wordt zaterdag gefeest op de Waalkade tijdens Appelpop. Het festival is in 25 jaar uitgegroeid tot een van de grootste gratis festivals van Nederland. Een gevarieerd programma op drie podia met onder meer optredens van Kensington, Racoon, Ronnie Flex en Nielson.

Beleef Landleven

Hét evenement voor iedereen die van het buitenleven houdt, is dit weekend in Arnhem. In het Nederlands Openluchtmuseum wordt het evenement Beleef Landleven gehouden. Dit jaar is er voor het eerst een thema: Tuinpad van mijn vader.

Horse Event

Paardenliefhebbers kunnen terecht in Ermelo bij Horse Event, tenminste als het de organisatie lukt om het terrein begaanbaar te maken voor publiek. Voor de zaterdag is het evenement vanwege de vele regenval namelijk afgelast, mogelijk kan het zondag wel doorgaan. De organisatie zegt op de site dat dagenlang met man en macht is gewerkt om het terrein goed te krijgen, maar dat is ondanks alle inspanningen niet gelukt. Met pijn in het hart heeft de organisatie daarom besloten het evenement vandaag af te gelasten. Er worden shows, demonstraties en clinics gegeven. Ook is elke dag een spectaculaire act van de bekende Franse trainster Clémence Faivre te bezoeken.

Bloemencorso

In Lichtenvoorde wordt zondag de 88e editie van het Bloemencorso gehouden. Een kleurrijke optocht vol wagens met de mooiste dahlia's in diverse thema's. Aan het corso doen ongeveer 18 metershoge, indrukwekkende praalwagens en 40 kleine wagens mee. Kun je er niet bij zijn,dan kun je ook thuis op de bank kijken. Omroep Gelderland doet vanaf 14.15 uur live-verslag van het evenement op TV en internet.

3K Festival

In Klarenbeek kun je zondag naar de tweede editie van het Klarenbeekse 3K Festival. Tijdens deze dag draait alles om 'Kunst, Koeien en Kultuur'. Er zijn shows voor kinderen, sfeerkramen en verschillende muziekoptredens.
Esther Stegeman geeft elke donderdag in het tv-programma UIT met Esther uitgaanstips voor evenementen, voorstellingen en exposities in Gelderland. De uitzending van afgelopen donderdag: