Nieuws

Voormalig Wagenings laboratorium op nieuwe postzegel

WAGENINGEN - WAGENINGEN - Het Laboratorium voor Landmeetkunde op de Wageningse Berg is opgenomen in een nieuwe reeks postzegels met daarop gebouwen uit de wederopbouwperiode. De zegels zijn vanaf 11 september verkrijgbaar.
Het rijksmonument uit 1953 heeft gezelschap van gebouwen als voormalig benzinestation Purfina uit Arnhem en de Hoogovens in IJmuiden. Kenmerkend voor de bouwstijl in deze tijd is het experimenteren met een industriële aanpak van het bouwen, aldus uitgever PostNL.

Te koop

Het laboratorium voor Landmeetkunde werd ingericht met een grote practicumzaal met zeven grote ramen. Ook werd een uitkijktoren gebouwd. Door de opkomst van nieuwe meettechnieken bleken in de jaren zestig de practicums binnen overbodig. Het in 1953 naar ontwerp van Frants Edvard Röntgen gebouwde gebouw heeft sinds 2007 de status van rijksmonument.
Op dit moment is het pand in gebruik als woning en bedrijfsruimte. Voor ruim 3,5 miljoen ontvangt de koper een luxe woning met wijnkelder, grote garage, sauna, een prachtig overzicht op de Rijn en diverse bedrijfsruimtes. 
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl