Nieuws

Gravelkoers ter nagedachtenis aan overleden wielrenner

Op 1 oktober wordt in de Achterhoek een toertocht verreden ter nagedachtenis aan de overleden wielrenner Gijs Verdick uit Laren. © screenshot Facebookpagina
LOCHEM - Op 1 oktober wordt in de Achterhoek een toertocht verreden ter nagedachtenis aan de overleden wielrenner Gijs Verdick uit Laren.
De renner van Cyclingteam Jo Piels overleed 9 mei 2016 op 21-jarige leeftijd. Verdick werd getroffen door een hartaanval in Polen, waar hij met zijn team deelnam aan de Carpathian Couriers Race.
In een Pools ziekenhuis kreeg hij een tweede hartaanval. Hij werd daarna in een kunstmatige coma gehouden. Daarna werd hij overgebracht naar het Isala-ziekenhuis in Zwolle, waar hij overleed.
Een promotiefilmpje van de toertocht, het artikel gaat onder de video verder:

Grootste deel over onverharde wegen

De Strade Bianche van de Achterhoek - Gijs Verdick Memorial kent drie afstanden: 55, 82 en 135 kilometer. Het gaat om een zogenoemde gravelkoers; de tocht gaat voor het grootste deel over onverharde wegen. Start en finish zijn bij sportcentrum de Beemd in Lochem.
Er hebben zich inmiddels ruim 300 deelnemers gemeld. Er is ruimte voor 500.
De organisatie is in handen van de Lochemse wielerclub de Paaschberg. Verdick was daar lid van. De opbrengst gaat naar de stichting Kanjers voor Kanjers, die activiteiten organiseert voor kinderen uit arme gezinnen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!