Nieuws

Wereldrecord voor fietsenfabrikant Sparta

APELDOORN - Fietsenfabrikant Sparta heeft het 100 jarig bestaan gevierd met een bijzonder wereldrecord. Met 271 elektrische fietsen in een aaneengesloten rij is een afstand van 3,2km afgelegd. Goed voor een officieel Guinnes World Record ®. Het record is erkend door de speciaal overkomen Guiness World Record ® jury.
Exact op 1 september 1917 is Sparta opgericht en al snel raakte het bedrijf in de ban van de fiets met hulpmotor. Het kon dan ook niet anders of de recordpoging moest plaatsvinden op de elektrische fiets.

Zoetemelk

Aanvoerder van de colonne was wielerlegende Joop Zoetemelk. De wereldkampioen en tourwinnaar reed op kop met een speciaal ontworpen fiets. Achter hem reed een lange keten van overige deelnemers die zich massaal hadden opgegeven om mee te doen met de viering van 100 jaar Sparta. De route voerde dwars door de bossen bij Apeldoorn. De thuishaven van Sparta.

Stukjes Tour de France shirt uit 1980 in frame

In het frame van de speciale fietsen voor Joop Zoetemelk zit een stukje verwerkt van het shirt dat Zoetemelk in 1980 aan had tijdens de Tour de France. In totaal zijn er 100 exemplaren van deze elektrische fiets, waarvan een deel van de verkoop naar de Hartstichting gaat.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl