Nieuws

Vakantie voorbij: studenten terug de collegebanken in

Voor sommigen wordt het misschien al het vijfde jaar, voor anderen is het hun allereerste dag: studenten moeten vandaag terug de collegebanken in op hun hogeschool of universiteit. © ANP
NIJMEGEN - Voor sommigen wordt het misschien al het vijfde jaar, voor anderen is het hun allereerste dag: studenten moeten vandaag terug de collegebanken in op hun hogeschool of universiteit.
Het collegejaar wordt vandaag officieel geopend. Na de traditionele introductieweek is het dus tijd om weer aan de studie te gaan.

Steeds internationaler

Er komen dit jaar zo'n 3200 nieuwe studenten bij op de Wageningen Universiteit. Het aantal nieuwkomers in Nijmegen is niet bekend. Wel is duidelijk dat beide steden steeds meer internationale studenten mogen verwelkomen. 
Op de Radboud Universiteit openen ze het jaar vandaag met hoog bezoek: minister Bussemaker komt langs. Kijk hier voor het hele programma. Ook in Wageningen wordt het jaar officieel geopend. Kijk hier voor het programma van de WUR. 
In Wageningen leidt een stijging van het aantal nieuwe studenten tot kamernood; is het nu al lastig een kamer te vinden, in de toekomst zal de druk op de kamermarkt alleen maar toenemen. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!