Nieuws

Wielrenner Kelderman klimt naar plek drie in Vuelta: 'Het was een perfecte dag'

Wilco Kelderman blijft uitstekend presteren in de Vuelta. De wielrenner uit Barneveld kwam zaterdag over de streep in een groepje met favorieten voor eindzege. In het algemeen klassement steeg Kelderman door deze puike prestatie naar plek drie. © ANP
BARNEVELD - Wilco Kelderman blijft uitstekend presteren in de Vuelta. De wielrenner uit Barneveld kwam zaterdag over de streep in een groepje met favorieten voor eindzege. In het algemeen klassement steeg Kelderman door deze puike prestatie naar plek drie.
Er werd zaterdag een rit over 175 kilometer gereden van Écija naar La Pandera. De finish was bergop. De etappe werd gewonnen door de Poolse wielrenner Rafal Majka.
De Barnevelder passeerde zaterdag Esteban Chaves in het algemeen klassement. De Colombiaan had een mindere dag en zakte wat weg in de rangschikking van de Vuelta.
Dit is het algemeen klassement:
'Het was een perfecte dag', sprak Kelderman na afloop. 'Mijn benen voelden goed en ik ben blij dat ik nu derde in het algemeen klassement sta. Ik heb me vandaag niet gek laten maken en volledig mijn eigen tempo gereden. Dat heeft tot dit mooie resultaat geleid.'
In de Vuelta staat zondag wederom een bergrit op de rol. De aankomst is ook opnieuw bergop.